Ensimmäiset askeleet vertaisoppimiseen

Kesäkuun ensimmäiset helteet paahtavat ja istun tietokoneen äärellä, käynnissä on teams palaveri ja näen edessäni omien kasvojeni lisäksi neljät muut kasvot. Kahdet kasvot ovat aiemmin tutut, kahdet aivan vieraat. Vielä ei ole täysin selkeää, mikä roolini kyseisessä projektissa on, varmaa on kumminkin, että tässä opitaan koko ajan ja oppimaanhan tänne ollaan tultu.

Taitavat työntekijät ohjaavat keskustelua sujuvalla vuorovaikutuksella oikeaan suuntaan. Kysyen niitä kysymyksiä, joihin haluavat vastauksia ja samalla ohjaten keskustelun sinne päin, jonne ovat tavoitteet rakentaneet. Kyseessä ei ole mikään pieni rahoittaja, vaan vastassani olevat kahdet vieraat kasvot ovat Sitran Osaamisen aika -projektin projektipäällikkö sekä samaisen projektin asiantuntija. Kirjaan keskustelusta muistiinpanoja ylös, sillä haluan pysyä selvillä mihin olemme omaa projektiamme viemässä.

Niinkuin etusivullamme kerrotaan vertaisopisto on paikka, jossa jokainen voi olla oppija sekä opettaja. Myös me, jotka olemme tämän projektin takana olemme tulleet oppimaan ja samalla opettamaan sen mitä jo tiedämme ja haluamme jakaa jokaiselle mukaan lähtevälle. Haluamme mahdollistaa, että saat tarvitsemasi tiedon ja pääset hyötymään verkostollisesta oppimisesta, jonka tarkoitus on ohjata elinikäisen oppimisen pariin. Verkkosivustollemme tulee lisää infoa sitä mukaan kun saamme sitä valmiiksi. Tervetuloa seuraamaan vertaisopiston elinikäisen oppimisen matkaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: