Tietoja meistä

Vertaisopisto tukee jatkuvaa ja elinikäistä oppimista

Taustaa

Vertaisopiston malli ja palvelut

Vertaisoppimista on tutkittu Sitran Osaamisen Aika ohjelmassa sekä se on mukana hallitusohjelmaan kuuluvassa TYÖ2030 ohjelmassa Oppimisverkostona. Vertaisopisto on ollut näissä molemmissa ohjelmissa mukana.

Vertaisopisto on uusi kansallinen toimija. Sen taustalla toimii jyväskyläläinen Discovery Street Oy, jonka missiona on saada aikaan positiivista vaikuttavuutta yhteiskunnassa.

Vertaisopiston toimintaa ohjaa keski-suomalaisista julkisista toimijoista ja oppilaitoksista koottu ohjausryhmä. Se tukee jatkuvaa oppimista sekä elinikäistä oppimista – aktiivista elämäntapaa.

Kaikkien pääsy ihmiskunnan jo keräämään kokemustietoon tulisi olla ihmisoikeus. Tästä syystä Vertaisopiston kehittämä malli on ilmaiseksi otettavissa käyttöön. Kaikki tieto vertaisoppimisen mallista on avoimesti saatavilla.

Vertaisuus itsessään ei kuitenkaan saa aikaan oppimista, eikä vertaisuus saa aikaan vertaisoppimisen ryhmiä. Vertaisopisto tarjoaa palveluja, joiden kautta se tukee vertaisoppimisen mallin käyttöönottoa yhteisöissä ja yhteiskunnassa.

Mika Korhonen
Vertaisopiston ohjaaja

Mika toimii ohjaajana Vertaisopiston ryhmissä ja kehittää aktiivisesti Vertaisopiston toimintaa.

Outi Ihanainen-Rokio
Vertaisopiston ohjaaja

Outi toimii ohjaajana Vertaisopiston ryhmissä ja kehittää aktiivisesti Vertaisopiston toimintaa.

Katri Keskinen
Vertaisopiston ohjaaja

Katri toimii ohjaajana Vertaisopiston ryhmissä ja kehittää aktiivisesti Vertaisopiston toimintaa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: