Meillä on jo vertaisryhmä, voimmeko tulla osaksi Vertaisopistoa?

Vertaisopistoon ovat tervetulleita mukaan kaikki vapaaehtoisvoimin toimivat vertaisryhmät!

Ammattilaiset, alumniryhmät, tietystä taiteen tai tieteenalasta kiinnostuneet ryhmät, lukupiirit, kaveriporukat… Vertaisopisto on teille, joiden ytimessä on samanhenkisten ihmisten tuleminen yhteen, yhdessä oppiminen ja syventyminen, keskustelu ja opitun tiedon käytäntöönpano.

Vertaisopiston oppimissolu voi olla kaikille kiinnostuneille avoin, tai se voi olla tiivis pieni ryhmä, joka haluaa tehdä osaamisensa näkyväksi. Muodolliset ja formaalit tavat oppia ovat saamassa rinnalleen uudenlaisia muotoja, ja on tärkeää, että jatkossa sekin osaaminen tehdään näkyväksi. Pääsette mukaan myös pohtimaan, miten tuoda ryhmässänne opitut asiat esiin niin, että työelämä tunnustaisi sen ja ottaisi sen huomioon.

Vertaisopisto tarjoaa monissa vertaisryhmissä käytössä olevan konseptin. Konsepti takaa, että toiminta pysyy jatkossakin ilmaisena ja mahdollisimman kevyenä ja vapaana osallistujille ja jättää sisällölliset päätökset toimintaa pyörittäville ihmisille. Aktiivit saavat tukea ja vertaisryhmänne saa näkyvyyttä Vertaisopiston kautta.

Olemme koonneet avuksesi Aloitussivun, jossa on hyödyllisiä ohjeita, vinkkejä ja linkkejä alkuunpääsemiseksi!

Vertaisopiston avulla:

Luotte jatkuvuutta ja näkyvyyttä oppimisellenne

Saatte toimintamalleja ja vinkkejä miten pitää innostusta yllä

Mahdollistatte vertaisilta opitun osaamisen tunnistamisen esim. oppimismerkkien käyttöönotolla

Jokainen voi oppia ja opettaa.


%d bloggaajaa tykkää tästä: